Bellamar d.o.o. P.E. Ljubljana, Jarška cesta 10a +386 31 360 200 +386 70 426 700


Predstavitev
www.calderaspas.si, www.plavalni-bazeni.si, www.vrtnopohistvo.si, savne.si, wwww.bellamar.si in www.biljard-mize.si so spletne strani v upravljanju Bellamar d.o.o.., Zgornje Roje 21, 3311 Šempeter v S.D. Podatki, zbrani na teh spletnih strani, o aktivnostih, sporedu in tretjih strankah, so bili pripravljeni natančno in skrbno. Kljub temu obstaja možnost, da je pri vnosu vsebin ali na spletnem mestu prišlo do napak, za kar se obiskovalcem spletne strani opravičujemo. Če ste opazili napako, vas prosimo, da nas na to opozorite na elektronski naslov info@bellamar.si.

Kupce spletne trgovine bellamar.si naprošamo, da si pred samim nakupom preberejo splošne pogoje poslovanja, ki pa so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS, Splošne uredbe varstvu podatkov (Uredba) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Z oddajo naročila oz. potrditvijo predračuna s plačilom avansa, potrjujete, da ste seznanjeni s pogoji poslovanja podjetja Bellamar d.o.o., ter, da se z njimi strinjate v celoti.

Dostopnost informacij
Podjetje Bellamar d.o.o. se zavezuje za k transparentnosti, ki vključuje:
- Podatke podjetja (ime, naziv, št. poslovnega računa, davčno številko, kontaktno telefonsko tevilko ter elektronski naslov).
- Lastnosti ter poglavite značilnosti izdelka, ki so podjetju znani od dobavitelja.
-       Garancijo ter poprodajne storitve, vključno s cenikom le teh.
-       Dobavljivost izdelkov, ki pa je v veliki meri odvisna od dobavitelja.
-       Pogoje nakupa ter cene s pripadajočim ddv-jem.
-       Dostavo in morebitno montažo artiklov v skladu s predhodnih dogovorom in potrditvijo le te s plačilom. 
-       Stroške dostave in prevoznih stroškov pri naročilu servisa. 
-       Način plačila in veljavnost ponudbe, ki je zavezujoča v primeru dobavljivosti izdelkov.
-       Možnost odstopa od naročila, razen artiklov, ki so izdelani in naročeni po meri naročnika.

Cene
Cene navedene v spletni trgovini bellamar.si, so izražene v evrih (€) in vključuje pripadajoči ddv, razen, če je pri katerem izdelku izrecno napisano drugače. Cene na spletni strani niso zavezujoče in se lahko kadarkoli spremenijo brez predhodnega obvestila. Trudimo se, da so cene ažurne in podatki ter lastnosti o artiklu in njegovi dobavljivosti točni. V primeru, da je podatek na spletni strani bellamar.si netočen ter cena napačna, vas bomo o tem ob obdelavi vašega naročila obvestili. Kupec ima seveda možnost odstopa od nakupa, hkrati pa bomo skušali najti ustrezno rešitev, ki bi bila v obojestransko zadovoljstvo. 

Kupoprodajne pogodbe ni potrebno dodatno potrjevati, saj je veljavna in sklenjena v trenutku, ko kupec odda naročilo v spletni trgovini bellamar.si. Po potrditvi s strani podjetja Bellamar d.o.o. o dostopnosti artiklov, so pogoji obojestransko potrjeni in veljavni. 

Način plačila
V spletni trgovini bellamar.si sprejemamo naslednja plačila:
- plačilo po predračunu na transakcijski račun podjetja odprtega pri banki Intesa San Paolo d.d., št. SI56 1010 0005 3459 217, SWIFT: BAKOSI2X,
- plačilo po povzetju,
- plačilo preko plačilnega sistema PayPal,
- plačilo s karticami Visa, Mastercard, Discover, Maestro, Diners. 

Do plačila celotne kupnine, so izdelki v lasti podjetja Bellamar d.o.o. 

Dostava 
Trudimo se, da bi vse artikle, ki so na zalogi kar najhitreje odposlali. Pošiljanje poteka preko dostavne službe DPD. Ob prejemu plačila v celoti, vam bomo artikle skušali poslati najkasneje v treh delovnih dneh. V primeru posebnega prevoza ali montaže artiklov, pa se o tem s kupcem dogovarjamo individualno glede na čas stranke ter monterjev. Prav tako je možna dostava z našim dostavnim kombijem, vendar je to vse odvisno od dogovora s kupcem, prav tako je oblikovana tudi cena prevoza. 

Dobavni roki
Izdelki, ki so na zalogi, bodo predvidoma odposlani naslednji delovni dan, razen v primeru višje sile (bolezni ipd.). V primeru, da na spletni strani ni navedenega roka dobave, nas prosim pred naročilom o tem predhodno kontaktirajte. Potrudili se bomo za kar najkrajši možen rok dobave in točnost le teh. 

Vračilo izdelka
Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico do odstopa od pogodbe, brez navedenega razloga v roku 14 dni. Artikel se mora vrniti v enakem stanju, kot ga je kupec prejel. Strošek vračila blaga je na strani kupca. 
Pri prodajni pogodbi začne odstopni rok iz prejšnjega odstavka teči z dnem, ko:
-       kupec ali tretja oseba, ki pa ni prevoznik, prejme blago in s tem pridobi dejansko posest nad blagom.

Pri pogodbi o opravljanju storitev začne odstopni rok teči z dnem sklenitve pogodbe, razen v primeru, da sta se pogodbeni dogovorili drugače (pisno ali ustno). Za večji pregled nad komunikacijo predlagamo uporabo komunikacije preko elektronskega naslova info@bellamar.si.

Kupec pa nima možnosti odstopa od pogodbe v naslednjih primerih:
- o blagu ali storitvah, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;
- o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
- o blagu, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
- o opravljanju storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;
- o dobavi blaga, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti. 

Vrnjeni izdelki morajo biti nepoškodovani, nerabljeni, vrnjeni v originalni embalaži ter v enaki količini, kot so bili prejeti. Pri vračilu se zahteva tudi kopija računa. Kupnina za vrnjeno blago bo kupcu vrnjena v najkrajšem možnem času, vendar ne dlje kot 14 dni. Plačila bodo vrnjena na enak način, kot so bila vplačana, razen v primeru odkupnine, kjer mora stranka navesti svoj transakcijski račun, kamor mu vrnemo sredstva. Sredstva so lahko na izrecno zahtevo kupca vrnjena tudi na drugačen način, kot so bila vplačana. 

Pri pogodbah sklenjenih na daljavo si podjetje pridržuje pravico da zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga oz. dokler kupec ne predloži dokazila, da je bilo blago odposlano nazaj. Vsi stroški povezani z vračilom blaga nosi kupec, razen v primru, da je prodajalec odgovoren za napako. Kupec naj upošteva, da paketov z odkupnino ne prevzemamo, saj bodo sredstva vrnjena na način opisan v prejšnjem odstavku.

V primeru, da blago ni mogoče vrniti po pošti, se lahko dogovorimo za prevzem z našim vozilom oz. s pogodbenim transportnim partnerjem, kjer vam bodo zaračunani stroški prevoza v skladu z veljavnim cenikom podjetja.
Vračilo izdelka ni možno v naslednjih primerih oz. ima prodajalec možnost zaračunati primerno odškodnino:
- je izdelek rabljen ali pa so vidni sledovi uporabe,
- je embalaža ali izdelek poškodovan, umazan, ni originalne embalaže in ostalih potrebnih dodatkov,
- so izdelki narejeni oz. dobavljeni po posebnem naročilu. 

Prav tako se reklamacija izdelkov ne upošteva ob naslednjih primerih:
- neupoštevanje navodil za uporabo,
- popravilo aparata s strani nepooblaščenih oseb,
- vgraditev neoriginalnih sestavnih delov,
- poškodbe, nastale zaradi mehanskih udarcev po krivdi kupca ali tretje osebe,
- če kupec ravna z izdelkom nestrokovno in malomarno,
- če je okvara posledica udarca strele ali drugih oblik višje sile,
- nepravilne priključitve, prenizke ali previsoke napetosti. 

Možnost vračila izdelka ima kupec izključno zato, ker si ga niste mogli fizično ogledati pred nakupom in ne zato, da bi ga 14 dni testirali, če vam izdelek odgovarja oz. izpolnjuje vaše želje in zahteve. Zato vas naprošamo, da embalažo odpirate pazljivo in v kolikor vam izdelek ni všeč, pazljivo zapakirate ter vrnete nazaj na naš naslov. Prosim, če izpolnite obrazec za odstop od pogodbe, ki ga priložite paketu in si ga lahko prenesete TUKAJ.

Pritožbe in spori
Prodajalec Bellamar d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, zato vas naprošamo, da se v primeru pritožb, sporov in težav, najprej obrnete na nas, na tel.št. 070 426 700, 031 360 200 ali na elektronski naslov info@bellamar.si, da skušamo sporazumno rešiti morebitno težavo. Na vse pritožbe vam bomo skušali odgovoriti v najkrajšem možnem času in v okviru zakonskih obvez, glede na vrsto pritožbe.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor spora ni mogoče rešiti, je za reševanje spora pristojno sodišče v Celju.

Dne 14. 11. 2015 je pričel veljati Zakon o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/2015; v nadaljevanju ZIsRPS). ZIsRPS ureja izvensodno reševanje domačih in čezmejnih sporov med podjetji in potrošniki s posredovanjem izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (v nadaljevanju: izvajalec IRPS).Skladno z zakonskimi normativi ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Vsebina
Vse vsebine, ki se nahajajo na spletni strani, so informativnega značaja in so namenjene predvsem informiranju. Lastnik spletnega mesta se obvezuje, da bo storil vse, kar je v njegovi moči, da bodo podatki na spletnem mestu resnični, zanesljivi in kakovostni. S tem pa ne odgovarja za morebitne tipkarske napake in za zamude ter pomanjkljivosti pri vnašanju ažurnih podatkov.
 
Uporaba piškotkov
Na spletni strani uporabljamo tehnologijo piškotkov, ki nam omogoča sledenje uporabnikove poti po spletni strani, registracijo aktivnosti uporabnikov na tej spletni strani ter ocenjevanje in izboljševanje spletne strani z namenom, da bi jo lahko naredili kar najbolj prijazno do uporabnikov. Sami lahko svoj spletni brskalnik nastavite tako, da izključite možnost dela s piškotki, ali tako, da vas opozori, kadar bodo piškotki poslani. Na spletni strani zagotavljamo obvestilo s privolitvijo in uporabnika ustrezno obveščamo o možnostih nastavitev piškotkov. Na spletni strani brez izrecne privolitve ne uporabljamo piškotkov, ki potrebujejo privolitev uporabnika za namestitev. Zagotavljamo možnost naknadne spremembe privolitve uporabnika s tem, da obvestilo ohranja na vidnem mestu na spletni strani.

Vrste piškotkov, njihov namen in čas trajanja:
Piškotki so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Spletno mesto uporablja piškotke, ki so opredeljeni v nadaljevanju: Ime piškotka Namen piškotka, Čas trajanja, Piwik Analytics, Statistika ogledov strani. Do izbrisa uporabnika oz. 36 mesecev od obiska spletne strani. Vsi brskalniki vam omogočajo nadzor nad piškoti. 
Dostop do nastavitev piškotkov v izbranem brskalniku je opisan spodaj: Microsoft Internet Explorer: Start button > Internet Explorer > Tools > Internet Options > Privacy > SettingsMozilla Firefox: Firefox menu > Preferences > Privacy Google Chrome: Chrome menu > Settings > Show advanced settings > Privacy > Content settings > CookiesApple Safari: Safari > Preferences > SecurityOpera: Opera > Preferences > Advanced > Network.
V primeru, da nadgradite vaš brskalnik ali napravo z novo različico, je potrebne nastavitve piškotkov ponovno urediti. 

Začasen izklop spletnih piškotov
Najhitrejši in najenostavnejši način za preprečitev shranjevanja spletnih piškotov pri vseh spletnih brskalnikih je uporaba tako imenovanega »zasebnega okna«. Zasebno brskanje nam namreč omogoča, da obiskujemo splet, ne da bi spletni brskalnik pri tem shranjeval kakršnekoli informacije o straneh, ki smo jih obiskali.

Osebni podatki/uporabniški podatki
Osebni podatek je katerikoli podatek, ki se nanaša na posameznika: ime, priimek, starost, naslov, e-naslov, telefonska številka in podobne informacije. Podatki, ki jih lastniku spletnega mesta posredujete preko spletnih strani, bo uporabil izključno lastnik spletnega mesta z namenom promocije dogodkov ali aktivnosti podjetja Bellamar d.o.o. V skladu z naravo takšnih informacij lastnik spletnega mesta skuša po svojih najboljših močeh zagotavljati varno zbiranje, prenos in shranjevanje osebnih podatkov. Lastnik spletnega mesta vaših osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim pravnim ali fizičnim osebam razen podjetjem, ki zagotavljajo delovanje spletnih strani. Kadarkoli lahko uveljavljate pravico do dostopa, do popravka ali preklica dovoljenja za uporabo svojih osebnih podatkov. Spletno mesto vsebuje tudi povezave na spletna mesta tretjih oseb. Bellamar d.o.o. ne prevzema odgovornosti za spoštovanje zasebnosti in vsebino na teh spletnih mestih oziroma straneh.

Upravljavec
Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR je: Bellamar d.o.o. Zgornje Roje 21, 3311 Šempeter v S.D., e-mail: info@bellamar.si.

Obdelava osebnih podatkov
Osebne podatke obdelujejo tudi naši obdelovalci, ki so zaupanja vredna podjetja, ki so za svojo dejavnost registrirani in zagotavljajo ustrezen nivo varovanja osebnih podatkov. Obdelovalci obdelujejo vaše osebne podatke po naših navodilih in izključno v našem imenu. Obdelava osebnih podatkov pomeni kakršnokoli delovanja, ki se izvaja v zvezi z osebnimi podatki, zlasti zbiranje, pridobivanje, vpis, urejanje, shranjevanje in prilagajanje ali spreminjanje, priklic, vpogled, uporabo, razkritje s prenosom, sporočanje, širjene ali drugo dajanje na razpolago, razvrstitev ali povezovanje, blokiranje, anonimiziranje, izbris ali uničenje. Obdelava je lahko ročna ali avtomatizirana.Vrsta, podlaga in način obdelave vaših osebnih podatkov je odvisna zlasti od namena, zaradi katerega vaše podatke obdelujemo.

Obdelava osebnih podatkov za namene obveščanja
Privolitev za prejemanje novic elektronskih novic o aktualnih vsebinah in dogodkih našega podjetja velja do preklica in obsega: 
• uporabo podatkov za pošiljanje občasnih e-novic o aktualnih dogodkih – dan odprtih vrat, ogledi ipd…
• uporabo podatkov za občasno pošiljanje ostalih vsebin, kot so reportaže iz dogodkov, ipd…

Politika zasebnosti
Na določenih mestih spletnih strani Bellamar d.o.o. zbira nekatere osebne podatke uporabnikov, a izključno takrat, kadar uporabniki to sami omogočijo oziroma v to privolijo preko različnih kontaktnih obrazcev na spletni strani. Z izpolnitvijo obrazca za prijavo na e-novice se uporabniki strinjajo s prijavo na prejemanje e-novic. 
 Podjetje skrbno varuje osebne podatke uporabnikov, kar pomeni da:
• ne bo zlorabilo osebnih podatkov uporabnikov na kakršen koli način,
• osebnih podatkov ne bo posredovalo naprej nepooblaščenim tretjim osebam,
• se lahko uporabniki kadarkoli odjavijo od prejemanja katere koli e-pošte podjetja.

Čas hrambe osebnih podatkov
Pridobljene osebne podatke podjetje toliko časa, kolikor je to potrebno za namen pošiljanja vsebin, na katere ste se prijavili oz. naročili. oz. do preklica hrambe osebnih podatkov s strani uporabnika. Uporabnik lahko kadarkoli s pisnim obvestilom na naslov podjetja ali preko e-naslova info@bellamar.si zahteva, da podjetje trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja. 

Vaše pravice
Posameznik se lahko od prejemanja novic odjavi kadarkoli, in sicer s klikom na označeno povezavo v prejetem elektronskem sporočilu. Posameznik lahko od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva, da stalno ali začasno preneha z uporabo njegovih osebnih podatkov v prej navedene namene. Takšno zahtevo lahko kadarkoli naslovi na e-naslov info@bellamar.si in podrobno navede, katere privolitve želi preklicati.
Poleg tega ima tudi naslednje pravice:
• pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev,
• pravico do popravka netočnih podatkov, zbranih v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev,
• pravico do »pozabe«, torej izbrisa vseh podatkov, če so izpolnjeni pogoji iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov,
• pravico do vložitve pritožbe proti upravljavcu osebnih podatkov pri nadzornem organu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov

Postopek uveljavljanja pravic
• Seznanjen/a sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca na e-naslov info@bellamar.si.
• Seznanjen/a sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.
• Seznanjen/a sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Avtorske pravice, industrijska lastnina in intelektualna lastnina
Oblika te spletne strani in vse njene vsebine so zaščitene s pravicami industrijske in intelektualne lastnine. Informacije, besedila, slike ali drugi grafični elementi, ki jih najdete na tej spletni strani, lahko uporabite izključno za svojo osebno, nekomercialno rabo in je ne smete, ne v celoti ne delno, reproducirati, spremeniti, razpošiljati, licencirati ali izdati v obliki publikacij v kakršnekoli namene, razen za ogledovanje, brez predhodnega pisnega dovoljenja lastnika.

Obvestilo o avtorskih pravicah, industrijski lastnini in intelektualni lastnini
Predstavitev in vsa vsebina te strani (vključno s kodo spletne strani) je zaščitena s pravicami o industrijski in intelektualni lastnini. Informacije, besedilo, slike, koda in grafični material, ki ga vsebuje ta stran, se lahko uporabljajo le za zasebno, nekomercialno rabo in jih ni dovoljeno reproducirati, spreminjati, prenašati, odobriti ali objaviti v celoti ali po delih za kakršenkoli namen brez prejšnjega pisnega soglasja družbe lastnika spletnega mesta, razen za namene pregledovanja.

Omejitev uporabe slik na spletnih straneh
Lastnik spletnega mesta upošteva naravo interneta kot medija za izmenjavo informacij in posameznikom dovoljuje reprodukcijo slik s lastnikove spletne strani na podlagi prošnje, poslane administratorju spletne strani na elektronski naslov info@bellamar.si.

Omejitev odgovornosti
Lastnik spletnega mesta izrecno zavrača vsakršno odgovornost za kakršnokoli neposredno, posredno, slučajno, posledično ali drugo škodo, ki je nastala kot posledica ali, ki je kakorkoli povezana z vašim dostopanjem do ali uporabe lastnikove spletne strani, med drugim tudi za kakršnokoli izgubo ali škodo, nastalo kot posledica delovanja računalniških virusov ali vašega zanašanja na informacije, pridobljene preko lastnikove spletne strani.

Posodabljanje pogojev uporabe
Lastnik spletnega mesta si pridržuje pravico do spreminjanja splošnih pogojev brez predhodnega opozorila. Spremembe začnejo veljati takoj, ko so objavljene.

Kontakt
Bellamar d.o.o.
Zgornje Roje 21, 3311 Šempeter v S.D.
e-mail: info@bellamar.si 

Objava sprememb
Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena v tej izjavi o varovanju osebnih podatkov. 

Posodobljeno: januar 2022

Pošljite sporočilo


Kontakt

Sedež podjetja:
Bellamar d.o.o.
Zgornje roje 21
3311 Šempeter
SI39410293
SI56 1010 0005 3459 217

Razstavni salon:
P.E. Ljubljana
Jarška cesta 10a
1000 Ljubljana
T: +386 31 360 200

Delovni čas:
PON - PET
09:00 - 16:00
(sob, ned, prazniki zaprto)

Možen obisk salona izven delovnega časa po predhodnem dogovoru.

Kontakt:
M: + 386 70 426 700
E: info@bellamar.si

SPLETNE STRANI:
www.calderaspas.si
www.plavalni-bazeni.si
www.vrtnopohistvo.si
www.savne.si
www.biljard-mize.si
© Bellamar d.o.o., 2024
Izdelava: MMstudio